top of page

Over AYN

 

AYN heeft als missie de schoonheid van gouden sieraden te verenigen met de waarde van sparen. Onze aanpak onderscheidt zich door gouden sieraden te verkopen tegen een transparante prijs per gram.

Onze visie is om sieraden toegankelijk te maken als langetermijninvestering. Hierdoor brengen mensen niet alleen meer schoonheid in hun leven, maar biedt deze gouden pracht tevens de mogelijkheid om hun welvaart te vergroten (zie: waarde van goud).

De sieradenmarkt heeft verandering nodig. Decennialang heeft de sieradenindustrie in het Westen gestreefd naar maximale winst door de prijzen voor klanten ondoorzichtig te houden. Sieraden werden verkocht zonder openheid over de kostprijs van het edelmetaal. Dit resulteerde vaak in te hoge prijzen voor sieraden.

Dit is zonde, omdat sieraden al meer dan 4000 jaar hebben gediend als een 'Store of Value', een manier om welvaart te bewaren voor de toekomst. Dit beginsel is verstoord door excessieve prijzen, waarbij klanten vaak aanzienlijke bedragen betalen die niet in verhouding staan tot de werkelijke goudwaarde van het sieraad. Dit is niet alleen een gemiste kans voor klanten, maar maakt de sieradenindustrie ook onnodig winstgevend, ten koste van degenen die willen investeren in de schoonheid van gouden sieraden.

AYN hanteert een uniek bedrijfsmodel dat radicaal afwijkt van de huidige praktijk:

  • AYN streeft niet naar de hoogst mogelijke winstmarge, maar tracht eerder de mooiste sieraden beschikbaar te maken als spaarmiddel.

  • AYN is de enige juwelier in Europa waar de prijs van een sieraad rechtstreeks gekoppeld is aan de goudprijs.

  • AYN hanteert een vast, transparant percentage van 100% van de goudwaarde van een sieraad.

 

Dit percentage dekt de kosten voor ontwerp, productie, kantoorruimte, kluisruimte, verpakking, verzending, verzekeringen, schommelingen in de goudprijs, belastingen, gratis onderhoudsmiddelen (zie onderhoud), arbeidskosten en investeringen. Bij onze concurrenten schommelt dit percentage tussen 350% en 1000%. U kunt meer inzicht krijgen in hoe deze percentages tot stand komen op onze "Kooptips Gouden Sieraden" pagina.

✓ Free Insured Home Delivery
 Order by 3:00 PM on weekdays = Next-day delivery
Free Returns, 30 Days to Decide
bottom of page